DIY: Prom dress

Det er ikke lenge til det er russeball, og snakkingen om kjoler startet lenge før jul. Lang kjole? Kort kjole? Fra hvor da? Pris? Spørsmålene er uendelige, men jeg har vel vist fasiten for meg selv ganske lenge.
Siden det er et ganske staselig ball vi skal på, vet jeg at de fleste i min vennekrets har valgt lang kjole, og i ganske klassiske farger som for eksempel rødt. Selv vet jeg at lang kjole ikke er et alternativ i det hele tatt, hvor kan man finne en lang kjole til en jente som fra før av allerede er 185 cm? Og jeg må nesten ha fine sko med hæler, så da kan du plusse på 10-12 cm med engang, og da er jeg bare 3 cm unna å være 2 meter lang. HVOR kan man finne en kjole som passer til den lange kroppen min? Vel, den finnes ikke.

Derfor bestemte jeg meg for at jeg ville ha en kort kjole, ikke rompe kort, men til knærene slik jeg liker at kjoler er. Og vi jenter er litt spesielle når det kommer til slike kjoler som ballkjoler, for vi vil selvføgelig ikke risikere å gå med en kjole som noen andre også går med. Derfor bestiller vi fra nettet, men det kan ikke jeg gjøre for da blir det en rompe kort kjole Hehe, skal ikke være lett? 

Da er jeg glad for at jeg har slike herlige venner som ikke har noe problem med å sy en kjole til meg! I vinterferien har jeg trålet stoff butikker rundt for å finne stoff til denne kjolen, for jeg vet hva jeg vil ha. Den herligste fargen jeg vet om er rosa, men det passer seg kanskje ikke til en ballkjole. Så denne kjolen skal bli to delt. 

Overdelen skal være i en skjønn burgunder farge som jeg fant i en liten søt butikk i Moss, og underdelen skal være i et herlig blomstermønster. Høres kanskje litt spesielt ut? vel, bare vent til dere får se resultatet! Gleder meg som en liten unge til første fitting, blir så spennende! Og ikke MINST: ingen kommer til å ha like kjole som meg!

 

 

Dette er stoffet som skal være til overdelen, men bildet lyver litt. Fargen er ikke så rød som bildet sier, men se på glansen på stoffet. Kommer til å bli så fint, woho! Skal vise dere bilder underveis, for dette er en prosess som kommer til å ta litt tid, men jeg håper og tror at resultatet er verdt all ventingen!

Lagd din egen kjole før?

- Stine

D.I.Y: Perle BH

I ca 2 uker har jeg drevet å sydd på en BH, for jeg ville lage en helt egen en! Dette er resultatet etter å ha sittet med nål og trå til jeg nesten har blitt gæren:


Denne herligheten kommer nok til å prege MANGE antrekk utover. Tenk så lekker under en litt gjennomsiktig bluse, eller en litt stor topp!

Hvorfor ta seg bryet med å si sin helt egen, når du får kjøpt på nettet / i butikkene? Vel, jeg liker å lage ting og har alltid likt å bruke hendene så da var dette en perfekt mulighet! Før var det strikking, og nå er det nål og tråd som har tatt over oppmerksomheten min.

Hva synes du?

Tips til flere ting jeg kan lage?

- Stine