Bodø er litt herlig...

Bodø er litt herlig, men det er bare pga det her.

Sykt fint nede på fiskestedet ved Saltstraumen her. Tatt med mobilen også - dæven!

- nydelig ikke sant?

Hva er LS?

Den kommende uka blir det mest 99% sikkerhet bare blogging om LS, er jo hverdagen min handler om her oppe i Nord? Lev med det!

Landsskytterstevnet (forkortet LS) blir holdt 1 gang i året, hvert år. Det som gjør LS unikt, er at det blir holdt på forskjellige steder fra år til år, mens hvert 10ende år er vi tilbake på det samme stedet. I 2005 var i i Lesja, det var vi også i 1995 - kanskje artig. LS er det vi også kan kalle Norgesmesterskap i DFS skyting. DFS står for Det Frivillige Skyttervesen, og det er den type skyting jeg driver med. Du kan delta på LS det året du fyller 12 år, så her er det rom for at hele familien kan delta - det er jo derfor vi er så mange som deltar også!

Du skyter 2 grener på LS: Felt og Bane. På feltskyting skyter du ute i skogen, på noen figurer som er litt utenom de vanlige runde. De er alt fra trekanter, prismer og tønner - selv syns jeg dette er mye morsomere enn å skyte på vanlige runde blinker. Her skyter du 6 skudd i hver skive 5 ganger, altså 30 skudd. Det som er spesielt med LS er at du skyter noe som heter Minneskyting på starten av feltrunden. Der skyter du på en Lesja Skive som er til minne om Kjell Inge Røkke som var vår favoritt kommentator under LS. Du skyter også 6 skudd i denne, der det er om å gjøre å få 60 poeng.

På bane skytinga skyter du først 25 skudd (+prøveskudd) som kalles den innledende skytingen. Her kan du maks få 250 poeng, og grensen på å komme til finalen varierer fra år til år - den kommer ann på hvor godt de i toppen skyter. Kommer du til finalen er det 10 skudd som skal skytes på 2 minutter, hvor du da kan få maks 100 poeng - noe du må ha for å vinne egentlig.

LS 2011 Dagen før 056_768x511.JPG.jpg

Foto: Standplass.no


Dette er kort fortalt alt du skal skyte igjennom LS, du har også stang og felthurtig - men det kan vi ta en annen dag. 

Virker det spennende?

Shopping

Er ikke så veldig mye å gjøre på en camp, så Sina og jeg bestemte oss for å dra på shopping i Bodø. Er jo ganske viktig å se hva de har å tilby her? De skal ha at de hadde et fint navn på det senteret sitt, "Glasshuset", fint det?

Nå er det på tide å vende snuten mot Bestemorsenga for å hente litt info om når vi skal skyte, er jo faktisk derfor vi er her?

Kameraet er selvfølgelig med
Foto: Stine C Granlund

Hva syns du?


Pro til å sette opp telt

Er alltid like morsomt å se på når folk skal sette opp telte sitt til campingvogna, men vi er nå blitt pro når det gjelder dette! Selv om vi bare gjør det en gang hvert år.

Haha, dette tok oss bare 10 minutter - må skryte litt av oss når vi faktisk har gjort no som er riktig?

På en rasteplass et sted i Nord

Det geniale med å ha mac OG Iphone er nemmelig det at du kan koble deg opp på internett - IGJENNOM Iphonen. jeg veit broren min er litt misunnelig på meg akkurat nå, men han får leve med det!

Idag tidlig startet vi vårt kjøremaraton opp til Bodø, med planer om å campe et sted for natten idag. Vel, så enkelt skulle det jo ikke bli, skulle det vel? Sitter nå på en rasteplass litt forbi Mosjøen (?) fordi det rett og slett ikke var plass på campingplassene - genialt! Hva gjør man da? For det er faktisk ikke lov til å overnatte på en rasteplass, men ifølge skiltet som står her; ''Når du blir sliten så er det best å ta seg en pause, og det kan du gjøre her. Det er derimot ikke lov til å overnatte'' eller no rart. Jaja, da koker vi kaffe da - det er det jo ingen regel i mot på det skiltet?

Men som sagt så er vi på vei til Bodø, og sjokkerende nok har denne dagen faktisk gått ganske fort - trodde de mange timene i bil idag kom til å bli et reint hælvete. Men som pappa sa istad: ''Det er jo ikke rart du syns det har gått fort, når du har sovet over halvparten av veien?'' Tar tilbake det med at det ikke går ann å sove i den bilen her - det er fult mulig!Vegard ville ikke være med på bildet .. Kan virkelig ikke forstå hvorfor?!

Aner ikke om planen videre nå er å kjøre så langt som vi gidder, eller om vi skal ta en liten power nap her også kjøre videre etter det. Gud veit! En ting er ihvertfall sikkert: DET ER MYGG HER OG JEG HATER MYGG! Hehe, pappa tok akkurat bilde av meg her jeg sitter, ser sikkert kjempe genialt ut. Midt ute på en rasteplass hvor det var best dekning, i fult åsing fra de som kjører på veien? Er helt sikker på at dette er normal oppførsel!

Hater virkelig mygg, tror en klarte å bite meg på fingeren nå.. 

Hehehehehe, tror ikke jeg trenger no spørsmål her engang?

Ikke helt motivert

Sitter å hører på at Junior og Mamma diskuterer det Junior har planer om å ha med seg - er det virkelig noe å diskutere? Ok, han har kanskje ikke skjønt at han ikke kan bruke samme t-skjorta 4 dager på rad, men engang må han jo lære han også?

Jeg er ikke motivert til å pakke i det hele tatt, men kan vel egentlig ikke si at jeg gleder meg no særlig til å dra oppover heller da. TIl BODØ - erre mulig? Har ikke vært der, så skal ikke si noe om stedet enda, men altså: det er bare meldt regn. Pakker ikke noe annet en fleece genserne mine og lang bukser, da frister det å dra? Er ikke no annet enn negativt akkurat nå altså..


Se på den lille haugen på gulvet der. Det er det jeg skal ha med meg + fleece genserne mine som allerede ligger i campingvogna.

Burde kanskje bli litt mer motivert til å pakke. Trenger forresten litt ny musikk til Iphonen min!

Hva kan gjøre meg mer motivert?

Føles fortsatt helt feil
Foto: Stine C Granlund - Nikon D60

Føler det fortsatt er feil å sitte her å pakke ned ammunisjon i bokser.


Det handler om respekt, ikke sant?

I hele dag har det vært diskutert om LS (Landsskytterstevnet = NM i DFS skyting) skal gå til uka som vanlig, eller avlyses. Nå har dommen kommet.

Personlig syns jeg at det burde vært avlyst i respekt for de som omkom på Utøya, men det er ikke alle som deler samme synspunkt som meg - og det har de lov til. Greit nok at vi skal tilbake til det normale osv, men syns det er litt feil å skal ''feire'' skyting med et stort arrangement i 1 uke, men greit. LS blir arrangert i Bodø, dit skal jeg, der skal jeg skyte, og der skal jeg fryse. YES!


Skytterfolkene vettu!

Da veit jeg hva jeg skal i morgen ihvertfall. Pakke ned alt jeg har av vintertøy og tykke sko + jakker, for jeg har ingen planer om å fryse!

Det handler om respekt, ikke sant?


Outfit 25.07.2011

Forbredelsene til LS er i full gang, selv om ingen veit om det blir noe av eller ikke. Selv vil jeg si at det er respektfult å avlyse LS pga det som har skjedd.Genser - Only
Shorts - Gina Tricot
Sko - DNA
Klokke - Mango
Øredobber - Glitter
Armebånd - Nerja
Smykke - Glitter

Hva syns du?