2.plass!


Lånt av Anita Utse

Er ikke pappa og jeg søte på bildet her? Påkledd som om vi skulle ut å skyte i -30, men idag var vi heldige og det var bare -1,5 :)

Det året du fyller 18 år blir du nødt til å skyte sammen med de store voksne, som gjerne har et par år med erfaring innen for feltskyting på lang avstander. Iår er det mitt andre år som senior skytter, og idag klarte jeg det som har vært mitt mål fra jeg gikk opp i senior i fjor: å fylle med 30 av 30 mulige treff.

For innen feltskyting skyter man på rare figurer, på avtander som er helt opp til 600m og gjerne lenger, og du skal skyte 6 skudd på alt fra 40 sekunder til 1 minutt. Både liggende på magen og sittende på kne. Er det rart jeg elsker denne sporten? Så mange utfordringer hver eneste gang man går ut for å skyte et felt stevne, men det er likevel SÅ mange hyggelige mennesker som er rundt deg hele tiden. Idag har jeg skutt i lag sammen med pappa, Steffen og mange av mine kjære venner fra skyttermijøet og eget lag. Det er det som gjør det hele så artig, at vi alle er sammen og utfordrer oss selv i noe vi kanskje ikke har gjort så mye tidligere.

Idag klarte jeg å nå målet mitt på 30 treff og 16 inne (30/16), dette hadde jeg virkelig ikke trodd at jeg kom til å klare med det første. Nå er det bare å prøve å se om jeg klarer å nå mitt andre mål: Å bli tatt ut til å skyte Østlandsmesterskap, hvor bare ett få tall skyttere blir plukket ut. Tenk så artig det hadde vært?! Andre året senior, og få lov til å være med på noe så stort!?

Kom på 2.plass i klasse 5 idag, som er den øverste klassen du kan skyte innen for skyting. Stolt øyeblikk i min skytterkarriere så langt!

 

 Har du et mål innen for den idretten du driver med?

 

- Stine

En helt vanlig lørdagUten sminke, med et våpen i hendene og masse klær. Slik ser en helt vanlig lørdag ut for oss her i familien. Siden vi driver med skyting så tilbringer vi det meste av tiden vår i helgene på en skytterbane med mange koselige mennesker, kaffe/kakao og mye morro med skyting. Nå for tiden driver vi å skyter oss inn for i morgen er det første felt stevne! Felt er den morsomme delen av skytingen jeg driver med, hvor vi skyter på blinker som har helt andre former enn den vanlige kjedelige runde. Er morsomt med en ny utfordring, være ute og kjenne at det virkelig smeller inn i skulderen når du trekker av skuddet. Det er slik skyting skal være, det er bare synd denne delen av skytingen bare varer i 3 måndter før den er ferdig igjen.

Nå skal vi kose oss med mamma's hjemmelagde pizza, før det igjen blir pakking av utstyr og klargjøring før dagen i morgen.

 

Hva har du gjort idag?

 

- Stine

Pakke i posten! 

For oss som er skyttere, så veit vi hvor viktig det er med utstyr som støtter der det skal støtte og som gjerne er så stivt som mulig. Høres kanskje rart ut? Vel, prøv å stell deg rett opp og ned med 6,5 kg i høyde med brystet, mens du ser sidelengs og prøver å fokusere på et punkt. Det er vanskeligere enn du tror, det kan jeg garantere deg! Derfor bruker vi dresser som du kan se ovenfor, og de er sykt stive! Den jeg bestilte denne gangen er fra Dagfinrud, og er målsydd til min kropp. Trenger det når jeg er så lang som jeg er, og ikke har så mye mage lenger. Da passet plutselig ikke den gamle buksen lenger, til min store glede og lommeboka sin store sorg. Dette utstyret er nemmelig ikke billig.

 

Prøvde den nye buksa på trening idag, og den var overraskende stiv iforhold til den gamle jeg hadde. Merker forskjellen bare jeg tar den på meg, så håper på at den gjør så poengene kan stige med 5 poeng, og gjerne mer!

 

Spesiell bukse?

 

- Stine

Voss - LS 2012

TIden er inne for at årets Landsskytterstevne (LS) skal brake løs, og poengsummene skal komme. Dette er det store målet som alle har trent for i hele år, og det er alltid spennende å se om man klarer å nå de målene man har satt seg. Selv om det er den konkurransen alle trener til, så er det likevel det sosiale jeg trives best med på LS.

Vi bor midt på en camp, tett opp på andre mennesker og du møter på snakkesalige mennesker uansett hvor du snur deg. Det er jo det som er koselig? Akkurat nå har vi spist middag, etter å ha fått opp forttelt og fikset så internettet fungerer her oppe også. Trenger jo ikke mer da?


Et bilde jeg tok på skytterbanen, til hjemmesiden jeg skriver for.

Nå gjør jeg meg klar for en uke med masse morro og fanteri!

 

En annerledes treningrunde

Etter en 2 timers lang tur i går er beina mine virkelig ikke med på laget mitt idag, men man må bevege seg hverdag så derfor ble det en liten tur idag også. Er deilig å bevege på seg, for da har man ikke dårlig samvittighet når man ligger på sofaen den kvelden, herlig med andre ord! Idag ble det også en litt annen type trening, og det var det mest hjernen min som hadde godt av.

I år er det mitt første år som senior skytter, og da skyter vi på 200 meter og 300 meter. Det er altså 100 og 200 meter mer å feile på enn det er på 100 meteren, og da merker man fort at man trenger trening. Så derfor har jeg idag tatt i bruk en slik lasertrener som vi kjøpte for noen år siden. Det er egentlig meningen at jeg skal bruke denne en del, men det er så tungvindt å måtte ta på seg alt dette utstyret hjemme, men idag gjorde jeg det altså og jeg så fort mange feil jeg gjorde!

Det er vitkig med trening uansett hva man driver med, og sånn er det også med skyting. Merker at hodet trenger bare å få det bekreftet at den tenker riktig, også får vi håpe at det kommer seg. Nå er det full trening utover, og vi krysser fingrene for at treningen på tordag kan bekrefte at formen er på bedringensvei før stevnet til helga, woop woop!

Trener du for å bekrefte formen?

Spontan tur til Trysil

Fredag begynte som hvilken som helst annen fredag. Dro på skolen og alt det der, men var ikke på skolen i mer enn 2 timer, før jeg snudde i døra og dro videre til Trysil. Spontan tur, ikke sant?

Denne helgen har det blitt arrangert Østlandsmesterskap i felt skyting i Trysil, og siden jeg selv ikke skulle skyte iår (pga jeg er blitt senior..), så ble jeg med som journalist. Merket at det kriblet i fingrene når jeg var der, uvant å være på et skytterstevne og faktisk IKKE skulle skyte selv! Skytingen gikk bra for Akershus sin del, og vi tok hjem seieren i lagskytingen + en individuell seier til den yngste av de som skøyt. Super koselig tur med masse sosiale mennesker som jeg ikke har sett på en uke, haha.

De flinke skytterne som tok hjem seieren iår. Ifjor var jeg med på laget som tok hjem seieren, så Akershus viser IGJEN at vi har noen av de beste felt skytterne på Østlandet, det er ikke dårlig.

Hva har du gjort i helgen?

Finale

Idag skytes det Samlagsmesterskap for oss i Akershus, men dessverre kom jeg ikke til finalen. Det som da er koselig er å være med de andre som kom til finalen og se på de!

Spennende når pappa leder hele greia før finalen, så vi får se hvordan det går!

Vestre Toten en søndags morgen

Du vet du er over middels interessert i skyting når du drar til Raufoss for å skyte. Sånn er nå ihvertfall pappa og jeg.

Vi dro kl 08.30 Idag for å skyte her oppe med 3 andre fra skytter miljøet. Syns det er kjempe koselig å dra på sånne turer som dette. Sosialt og morsomt, og man får erfaring fra en annen bane enn man vanligvis er vant til.

Vi har nå snudd bilen sør over mot Gjerdrum igjen.

Kos dere i kulden Idag, det har jeg gjort i noen timer alt.